זרקור אישי - בואו להכיר את עובדות ווינר קוד
חברת Winner Code הוקמה בקיץ 2022 במטרה לספק שירותי פיתוח ו QA מקצועיים במיקור חוץ. החברה מעמידה לרשות לקוחותיה צוותי תכנות ופיתוח מלאים או חלקיים, לפי דרישה.
בחברה מועסקות כיום מעל 30 מתכנתות ובודקות תוכנה בדרגות מקצועיות שונות; כל אחת אמונה על תחומי מומחיות שונים: מנהלת פרויקטים, מנתחת מערכות, ראשת צוות, מפתחת, בודקת תוכנה ועוד. הצוותים מוקמים בהתאם לסוג הפרויקט הדרוש, ובנוסף הלקוח יכול לראיין בעצמו את נשות המקצוע כדי לבחור את הטובות ביותר.
יצאנו לשטח כדי לדבר עם כמה מהעובדות בחברה, ולשאול קצת על חיי העבודה, על השאיפות ועל החיים האישיים.
שרה - מומחית פיתוח
מה הוביל אותך להייטק? איך הגעת לתחום?
משחקי חשיבה, שחמט וסודוקו עניינו אותי מאז ומתמיד. ספר גאומטריה היה בשבילי תחביב לשעות הפנאי, מה שהוביל אותי באופן טבעי וברור ללימודי הייטק.
מה למדת בתחום ההייטק והיכן למדת?
למדתי בסמינר הרב וולף במסלול תכנות.
איך את משלבת בית ועבודה?
ב"ה אימא ל-3 מתוקים; עובדת מהבית, דבר שמקל מאוד ומאפשר לי לשלוח אותם בבוקר ברוגע, ולקחת אותם ב- 16:00 מהגנים. שעות אחר הצהרים הם קודש לילדים, ובשעות הערב מוצאת את עצמי אחת לכמה ימים, יושבת על המחשב; אם בשביל להשלים שעות ואם בשביל להכניס משימה דחופה.
מהם היתרונות של ווינר קוד לעומת אפשרויות תעסוקה אחרות?
העבודה בווינר קוד מספקת לי חברות צוות חרדיות שזה מעלה גדולה מאוד מבחינתי. האפשרות לעבוד מהבית או מהמשרד בבני ברק היא יתרון עצום לעובדת החרדית, והיה אחד השיקולים המכריעים כשבחרתי לעבוד בווינר קוד.
איך זה לעבוד בסביבות המשלבות גם גברים / חילונים?
העבודה בסביבה טכנולוגית מתקדמת עם חברי צוות מקצועיים משפשפת ומקדמת מאוד.
מה השאיפות שלך לעתיד? להתקדם מקצועית? אישית? ועוד
השאיפה שלי זה להמשיך להתפתח, לצבור עוד ניסיון ובכך לקדם את מטרות החברה.
לא רק עבודה - האם יש גם אירועי חברה וימי כיף?
אני חייבת לציין שאסתי המדהימה, שעומדת בראש החברה, לא שוקטת על השמרים ודואגת לאירועי חברה מושלמים ומפתיעים כל פעם מחדש! לדוגמה: ארוחת ראש חודש חגיגית ומאווררת אחת לחודש, או מפגשים בערבי חגים עם כיבוד עשיר ומפנק.
לסיכום, אני נהנית מאוד מהעבודה בחברה, מהפן החברתי והמקצועי, וממליצה לכל אחת שרוצה להתקדם טכנולוגית ולא לוותר על חיי חברה בעבודה להצטרף אלינו.
החזון וההגשמה
אם נשאל את אסתי וינטר, מנכ"לית Winner Code, מה היה החזון שהוביל אותה להקמת החברה, נשמע ביטוי ששוק העבודה הישראלי עוד לא הורגל בו: "העצמת נשים חרדיות".
מקומן של נשים בחברה האנושית בכלל, ובחברה החרדית בפרט, אינו מובן מאליו גם במאה ה-21. נשים כמעט תמיד נדרשו לכבוש בכוח את מקומן הראוי במגוון תחומים, ובייחוד בתחומים כגון עבודה ועסקים. כל זה משתנה לטובה הודות למקומות עבודה כמו ווינר קוד.
חברות וספקי שירותים דוגמת ווינר קוד, מאפשרים ליותר ויותר נשים חרדיות להגשים את עצמן, מכל בחינה: מקצועית, פיננסית, חברתית ועוד. הודות ללקוחות הרבים שעובדים כיום עם ווינר קוד, נוכל להמשיך ולהעצים עוד נשים בחברה החרדית - ולהביא אותן לידי מימוש והגשמה עצמית.
רות - מומחית SalesForce
מה הוביל אותך להייטק? איך הגעת לתחום?
מה שמשך אותי להייטק זה הקסם שחבוי מאחורי העולם הדיגיטלי סביבי. עניין אותי לגלות את העולם הזה ולהיות חלק ממנו.
אני עובדת בתחום ה-Salesforce. זהו תחום שאליו נחשפתי לפני כשנתיים, רק בינתיים - עד שאמצא משרה כלבבי. בסוף גיליתי שאני מעוניינת להמשיך דווקא איתו ולהתפתח דרכו.
מה למדת בתחום ההייטק והיכן למדת?
אני בוגרת לימודי פיתוח תוכנה בסמינר וולף בני ברק, וכן בעלת תעודה "מפתח בכיר" של מה"ט מטעם מכללת ראשון לציון.
איך את משלבת בית ועבודה?
Winner Code הוא בית תוכנה אידיאלי לשילוב בית ועבודה: הוא נמצא במרחק הליכה מביתי, והעבודה מתקיימת במתכונת היברידית. בתנאי העסקה ניכרת התחשבות בנושא.
מהם היתרונות של ווינר קוד לעומת אפשרויות תעסוקה אחרות?
היתרונות של ווינר קוד על פני אפשרויות תעסוקה אחרות הם בין השאר אווירה ביתית נעימה ורגועה, לצד מקצועיות בלתי מתפשרת. בנוסף קיימת הבנה ורגישות מובנית לצורכי העובדות החרדיות - דבר נדיר בימינו.
מה השאיפות שלך לעתיד? להתקדם מקצועית? אישית? ועוד
שאיפותיי לעתיד להתפתח בתחום שלי ובתחומים נוספים ולהיות מאסטרית.
לא רק עבודה - האם יש גם אירועי חברה וימי כיף?
בווינר קוד מתקיים מדי חודש מפגש מהנה בן שעה, בהשתתפות הבוסית וכל העובדות. המפגש מלווה בכיבוד עשיר ומכבד, בו מעלים בדרכים שונות נושאים להתפתחות אישית מעבר לתחום העבודה.
רגע לפני סיום - קצת נתונים
- חלקן של הנשים החרדיות בשוק התעסוקה בישראל עומד כיום על כ-83 אחוזים, במגוון רחב ועשיר של תחומי עיסוק: החל מאדמיניסטרציה, חינוך, אדריכלות ועיצוב וכלה בפיננסים, משפט, תקשורת, נדל"ן, הייטק ועוד.
- כרבע מ-200 אלף הנשים העובדות בעלות השכלה אקדמאית, ועוד עשרות אלפים בעלות תעודות מקצועיות בסמינרים לסוגיהם.
- כדי שמצבן של נשים בחברה החרדית יהיה שקול לאוכלוסייה הכללית, כל מקום עבודה צריך לשלב לפחות 10% עובדות מהמגזר החרדי.
נתונים מתוך אתר משאבי אנוש HRUS